SOPRONI PAKTUMIRODA | 9400 SOPRON, SZÉCHENYI TÉR 1-2. | TEL.: 0699-780-630

AKTUÁLIS HÍREK, INFORMÁCIÓKÉRT IRATKOZZON FEL!

Idén is megrendezésre került a Foglalkoztatási Fórum Sopronban

2018. december 14-én került sor a Soproni Városháza nagytermében a Soproni Foglalkoztatási Paktum második Foglalkoztatási Fórumára, amely a közszféra, a vállalkozások, a civil szervezetek, valamint az egyéb munkaerőpiaci szereplők közötti párbeszéd fóruma a térségben.

A 2016-ban létrejött és azóta sikeresen működő Foglalkoztatási Paktum célja lehetőséget biztosítani a helyi gazdaság szereplőinek arra, hogy együtt formálják Sopron és térsége gazdasági jövőképét, közösen keressenek megoldásokat a mind súlyosabb foglalkoztatási problémákra. A szolgáltatási és támogatási programnak köszönhetően eddig 222 fő került bevonásra, akik közül 144 fő részesült bértámogatásban, bérköltségtámogatásban, valamint vállalkozóvá válást segítő támogatásban. A paktum keretében több képzés is elindításra került.

A fórumon dr. Farkas Ciprián tanácsnok köszöntötte a megjelenteket, ezt követően Vargáné Horváth Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Soproni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője mutatta be a Foglalkoztatási Paktum eredményeit, forrás-felhasználását az eddig bevonásra került és támogatást kapott személyek és vállalkozások számát, illetve a 2019. évi foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekről szóló tájékoztatását.

A paktum egyik megbízott szakértője, Kovács Szabolcs, a Fraktálváros Stratégiai Tanácsadó és Elemző Bt. ügyvezetője ismertette a 2018. júniusában online kérdőív formájában elvégzett „A térségi vállalatok munkaerőpiaci igényeinek monitorozása” című felmérést, illetve annak eredményeit, melynek célja a vállalkozások céginformációs, kapacitáskihasználtsági, létszámgazdálkodási, képzésekkel kapcsolatos legfőbb adatainak megismerése volt.
A vállalkozások számára fontos, hogy az önkormányzat és a paktumiroda egy, a térségi munkaerőpiaci igényeket folyamatosan monitorozó rendszert kíván felállítani, ezért a kérdőív újbóli megismétlése fog megtörténni 2019. júniusában. A felmérés eredményeinek és összehasonlításának ismertetésére a 2019. év végi fórumon kerül majd sor.

A paktum másik megbízott szakértője, Séra Zsolt, a Grants Europe Consulting Kft. tanácsadója bemutatta a tavaly módosításra került Soproni Foglalkoztatási Stratégia és a hozzá kapcsolódó Akcióterv tartalmát a résztvevőknek, illetve ismertette az éves felülvizsgálatból származó módosítási javaslatait. Ezen dokumentumokat a jelenlévő cégvezetők megvitatták, a stratégia készítői január 5-ig fogadják az észrevételeket a felülvizsgálathoz.

Foglalkoztatási Stratégia itt megtekinthető.

Foglalkoztatási Akcióterv itt megtekinthető.

 

Comments are closed.